Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MFF står inför målproblem mot ÖSK

Sport | 20/05/2009 07:20

Åtta mål på nio matcher: "Kombination av oskicklighet och marginaler."

Om man någon gång ska spela på oddset är det kanske värt att göra det i morgon, onsdag. När Malmö FF tar emot ÖrebroSwedbank Stadion är risken för ett 0-0-resultat glasklar. Skåningarna har bara mäktat med åtta mål framåt på nio matcher, Örebro nio mål på lika många fighter.

– Det är klart att vi vill göra fler mål, men vi jobbar på det, säger Malmös tränare Roland Nilsson till Nyheter24.

Inkompetenta framåt, men samtidigt är båda lagen mycket starka bakåt. Malmös fem insläppta mål beror inte bara på ett slipat försvar, utan också att laget fört spelet i de flesta matcherna och på så sätt hållit motståndarna borta från eget straffområde.

– Det är väl oskicklighet tillsammans med att vi inte har haft marginalerna på vår sida. En kombination av båda sakerna, säger Nilsson om oförmågan att göra mål.

Örebro, med två raka segrar bakom sig och flåsandes i nacken på topplagen, kommer till match med stort självförtroende. Att laget inte har vunnit borta mot MFF på snart åtta år är inget som stör.

– Vi har de bästa förutsättningarna att åka till Malmö och spela, tycker jag. ÖSK har en väldigt bra trend, och Malmö har stor press på sig. Ett bra läge att åka till Malmö, helt enkelt, säger Thomas Andersson i Örebros tränarstab till klubbens hemsida.

Malmö FF - Örebro SK, Swedbank Stadion, onsdag 19:00.

Skrivet av: