Lördag 8 Maj
Stockholm

Stahre: "Bra självförtroende nu"

Toppmöte när AIK tar emot Elfsborg på Råsunda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När AIK tar emot Elfsborg på torsdag vankas det toppmöte. Hemmalaget ligger fyra och Elfsborg leder serien. Men endast en poäng skiljer lagen åt.

AIK:s tränare Mikael Stahre tycker att det är bra för ödmjukheten att det är så små marginaler i toppen. Han tror att det blir en tuff match mot boråsarna.

– De är en utmaning. Det finns alla förutsättningar för att det ska bli en bra match. Det gäller att försvara sig klokt och få matchen dit vi vill.

AIK har inte drabbats av nya skador och Mikael Stahre satsar på tre poäng.

– Absolut. Vi har hemmaplan, gott självförtroende och god energi nu.

Även om det skiljer lite mellan topplagen syns en sak mycket tydligt. Ledarna Elfsborg, samt tvåan och trean Helsingborg och Göteborg har alla gjort mellan 14 och 17 mål. AIK har gjort nio.

Ni har inte gjort så många mål?

– Vi har 18 poäng, jag kan inte sakna något. Spelet blir ju annorlunda beroende på om man leder eller ligger under. Vi har haft turen att göra mål tidigt i våra matcher, det påverkar så klart matchbilden. Leder man behöver man inte stressa, men det är en balansgång mellan att backa hem och satsa framåt. Mot Djurgården i måndags var det mycket skönt när vi får en tidig ledning. Man stärks mentalt av det.

AIK släpper i gengäld inte in så många mål. Sju har det blivit i år. Mot Djurgården vann man med 1-0 efter ett tidigt mål av Iván Óbolo. Argentinaren är AIK:s gigant i år. En spelare som alltid levererar.

Vad betyder Óbolo för AIK?

– Han är viktig för laget. Stark. Både som framspelare, målgörare och i defensiven.

Kommer ni få behålla honom över sommaruppehållet?

– Vi lever alla i den här verkligheten där spelare kan säljas. Rykten kommer alltid igång kring spelare som sticker ut. Men vi räknar med att ha honom kvar säsongen ut.

Hur ser AIK:s ekonomi ut?

– Det finns det andra som är insatta i. Jag är inställd på matchen mot Elfsborg och att ta ut laget dit. Det där får andra sköta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela