Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det är otäckt att möta Örgryte"

Sport | 21/05/2009 08:15

Nanne Bergstrand vill ha ödmjukhet i sitt Kalmar.

Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand tycker inte att matchen mot storjumbon Örgryte är avgjord på förhand.

– Det är otäckt. Alltid när man möter ett lag som ligger sist tror alla att segern redan är klar. Risken finns att folks förväntningar påverkar spelarna. Vi får ta oss an den här matchen med en enorm ödmjukhet.

Förra årets allsvenska vinnare inledde årets säsong dåligt. Ett tag tampades man om de sista placeringarna. Nu tycks trenden har vänt för Kalmar FF.

– Vi har varit betydligt jämnare de fyra senaste matcherna. Även om vi förlorade mot IFK Göteborg (i måndags) hade vi många avslut. Vi ska vässa på att komma in i motståndarnas straffområde ännu mer.

Är det dags att klättra i tabellen nu?

– Vi tänker inte på tabellen. I höst har vi en intressant utmaning i Champions League. Jag hoppas att det går bra där. Det kan också ge det allsvenska spelet en skjuts.

Hur ska ni spela mot Örgryte?

– Vi ska fullfölja vårt motto: springa snabbt, springa långt och springa klokt.

Örgrytes ålderman Magnus Källander säger att han till viss del förstår Nanne Bergstrands rädsla.

– Ja, jag kan förstå att han känner så. När som helst kan ju vår dag komma och vi tar de där pinnarna. Vi ser det som att vi kommer närmare och närmare hela tiden. Har vi en bra dag där allt klaffar och Kalmar har otur så...

Hur är det att spela nu?

– Det kan vara tungt dagen efter, men sen går livet vidare med nya utmaningar.

När Nyheter24 når Källander sitter han mitt i en frågesportstävling med resten av Örgryte. Det låter som att de har det trevligt.

– Man måste ha en god stämning. Annars går det inte. Vi är tvungna att ta en match i taget. Det är bara att fokusera. Vi kör vår matchplan så får man se hur långt det räcker.

Skrivet av: