Supermål gav Kalmar tredje raka

Mästarna börjar närma sig täten efter 2-0 mot Trelleborg.


Kalmar inledde säsongen som allt annat än regerande mästare. Men efter åtta omgångar verkar man ha hittat fjolårsformen. Mot Trelleborg kom också tredje raka segern. Med varsitt mål gav Tobias Eriksson och Daniel Mendes smålänningarna en 2-0-seger hemma på Fredriksskans.

Kalmarsegern satt långt inne. I den 65:e minuten kom det avgörande 1-0-målet. Inhopparen Mendes får bollen i djupled och hittar Eriksson med ett inspel snett bakåt. Eriksson slog till direkt och sköt upp bollen i nättaket.

– Sobralense hittar Mendes, som sätter den på vänsterfoten, så det är bara för mig att raka in den, säger Eriksson till PPV.

Det var även Mendes som satte 2-0-målet. Trelleborg flyttade upp spelet och gav Mendes mycket utrymme att springa på. Jimmie Augustsson hittade Mendes i djupled och brassen tvekade aldrig när han ställdes ensam med Viktor Noring i TFF-målet.

Segern var rättvis då TFF inte hade särskilt mycket att komma med efter att Rasmus Bengtsson fått rött kort för att ha tagit bollen med handen i straffområdet. Kalmar fick i samma situation en straff som Rasmus Elm missade. Det blev seger ändå.

Kalmar gick och med segern upp till tionde plats och är nu "bara" sju poäng efter serieledande Helsingborg. I nästa omgång väntar ständiga antagonisterna IFK Göteborg.

– Det blir en tuff nöt att knäcka, men vi ska försöka. Det känns bättre och bättre för oss och vi är på gång, säger Eriksson.

Trelleborg ligger på sjunde plats. Två poäng före just Kalmar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!