Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gefle imponerar på bortaplan

Sport | 20/05/2009 21:39

Gefles fina bortaform håller i sig.

Halmstad besegrades med 2-0 efter dubbla mål av Yussif Chibsah.

I fjol var Gefle ett av allsvenskans sämsta bortalag. Klubben skrapade endast ihop två segrar på hela säsongen. Ett facit som Gefle uppnått efter enbart fem spelade bortamatcher i år.

Förvandlingen förklaras främst genom två lyckade ingredienser - disciplinerat försvarsspel och snabba kontringar. Två saker som fungerade alldeles lysande på Örjans vall mot topptippade Halmstad.

HBK inledde visserligen piggt den första kvarten, men sedan körde de blåsvarta fast. I stället högg Gefle så fort ett tillfälle gavs och i den 38:e minuten kom ledningsmålet. Sylvasse anfallaren Amadou Jawo fälldes klumpigt av Emil Salomonsson och domaren Håkan Jonasson blåste straff. Fram stegade Yussif Chibsah som enkelt rullade in 1-0.

– Jag är alltid cool på straffar. Det handlar bara om självförtroende, säger målskytten till PPV.

Men den centrale mittfältaren var inte nöjd med det. På en hörna av Jonatan Berg höll han sig framme och snubblade in även 2-0 till gästerna en kvart in i andra halvlek.

– Det andra målet skulle jag gjort mål direkt. Plötsligt hade jag bollen framför fötterna så jag sparkade bara in den.

Halmstad försökte förtvivlat att få till en reducering men i stället var Gefle närmare att kontra in ytterligare ett mål. Hemmalaget såg matchen igenom ovanligt tamt ut - kanske att näsbrännan mot Elfsborg, 0-4, i förra omgången fortfarande satt i spelarnas skallar.

Gefles vinst innebär att man bara har tre poäng upp till ledarlagen Elfsborg och Helsingborg på 19 poäng.

Skrivet av: