Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Halmstad ska skruva upp tempot

Sport | 20/05/2009 06:23

Lagkaptenen: "Har haft svårt mot lag med lågt försvarsspel".

På onsdagskvällen är det dags för allsvenskt mittenmöte på Örjans vall när Halmstad möter Gelfe. Halmstads lagkapten Tommy Jönsson, med 338 allsvenska matcher i bagaget, har spelat mot gästrikarna förr.

–Traditionellt sett så brukar det bli matcher där de avvaktar och ligger lågt i sitt försvarsspel medan vi har mycket boll, säger han till Nyheter24.

Just den typen av matchbild har inte passat Halmstad särskilt bra hittills under säsongen. Hemmamatcher mot försvarsstarka lag som Brommapojkarna och Trelleborg har slutat i besvikelse för HBK. Samtidigt har laget vunnit borta mot både Helsingborg och Kalmar.

–Vi har haft svårt mot lag med lågt försvarsspel. Det visade sig framför allt i de första matcherna. Men vi vet ju hur vi måste spela mot den typen av lag, säger Tommy Jönsson.

Hur då?

–Det gäller att vi får upp tempot i passningsspelet och ser till att utnyttja de ytor vi får.

Lyckas inte Halmstad med det, så är det mycket som talar för en målsnål tillställning på Örjans vall. För samtidigt som Gefle är bra på att hålla tätt bakåt, saknas det ofta en del spets framåt. Laget har hittills bara gjort två mål på bortaplan den här säsongen. Båda kom mot Hammarby på Söderstadion.

Halmstad - Gefle, Örjans vall, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: