Nya gamla Ullevi guld värt för IFK?

Det blev sjätte raka segern för göteborgarna i den nya borgen.


IFK Göteborg hade inga som helst problem att ta tre poäng mot ett lamslaget Malmö FF. Tobias Hysén blev som vanligt numera den som till slut dödade matchen med ett turmål i den 69:e minuten. Trepoängaren betyder att IFK behåller den allsvenska ledningen och kan vid en seger mot Brommapojkarna på lördag gå på semester som seriedominanter.

Gamla Ullevi betyder guld?

Annars är det stora samtalsämnet den nya stadion Gamla Ullevi. IFK Göteborg har hittills tagit full pott hemma och liknar allt mer ett guldlag. Mot Malmö var det aldrig någon snack om saken sedan Pontus Wernbloom gett IFK ledningen i sin sista hemmamatch innan flytten till Holland. Landslagsmannen Adam Johansson sprang loss på högerkanten och hittade med ett snyggt inlägg Wernbloom ståendes ensam i boxen. Wernbloom var iskall och nickade säkert in ledningsmålet till höger om en chanslös Jonas Sandqvist i Malmömålet.

– Jag får tacka både Tobias Hysén och Adam Johansson för det. Adam slår ett perfekt inlägg som jag kan trycka in. Det var bara att tacka och ta emot, säger Wernbloom.

Harbuzi skadad

Sedan följde en period där det handlade om mer kamp än skönlir. Det slutade med att Malmöstjärnan och nye U21-landslagsmannen Labinot Harbuzi fick gå av i den 27:e minuten med något som såg ut som en lårskada. Malmö var i ärlighetens namn aldrig farliga mot ett hårt kämpande IFK. En som däremot ville mycket i Malmö var Jimmy Dixon som med sin enorma inställning retade upp halva Göteborg. I den 32:a minuten gick han stenhårt in i en nickduell med Wernbloom och sänkte målskytten. En kamp om bollen tyckte domaren, det tyckte inte den alltid lika frispråkige Wernbloom.

– Det är en idiottackling tycker jag. Han kommer in jävligt sent och domaren stävjar inte, han kunde ha haft rött kort både en och två gånger den jävla fjanten, sa Wernbloom och syftade på Dixon.

– Han skulle ha haft rött kort i situationen innan på Robin Söder också, men domaren väljer att inte ta det. Det är för dåligt, sa Wernbloom, som ändå spelade vidare.

Hyséns målform fortsätter

I den andra halvleken fick dessutom stjärnvärvningen Wilton Figueiredo gå av - skadad. Det blir ett välbehövligt sommaruppehåll för pågarna. Tobias Hysén var till slut den som dödade matchen. I den 69:e minuten sprang han sig fri och sköt. Bollen träffade Malmöbacken Gabriel och ställde Sandqvist i Malmömålet. 2-0-målet var Hyséns nionde för säsongen. Han har nu på egen hand gjort fler mål än vad alla i Malmö har mäktat med.

IFK leder Allsvenskan på 24 poäng. Kusinerna Elfsborg är tvåa på 23 poäng. Helsingborg är en poäng bakom Elfsborg och den stora överraskningen Gefle hänger med i toppstriden, man har efter elva omgångar skrapat ihop hela 19 poäng.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!