Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vårsäsongen är inte godkänd"

Sport | 28/05/2009 12:46

"Poppen" inför derbyt: "Tre poäng i kväll skulle rädda avslutningen."

Den sista omgången för vårsäsongen inleds på torsdagskvällen med ett Stockholmsderby mellan AIK och Hammarby. Lagen ligger i olika sektioner av tabellen, men en seger är ack så viktig för båda läger.

AIK behöver tre poäng för att inte komma tillbaka efter uppehållet distanserade av tätlagen och Bajen vill för allt i världen undvika inblandning kring nedflyttningsstrecket.

– Vi är inte nöjda med vårsäsongen med tanke på att vi ligger där vi gör. Det har varit en ganska turbulent vår för Hammarby men vi har börjat göra en bra avslutning. Det absolut bästa vore tre poäng i kväll så får vi vara nöjda med avslutningen, säger Kristoffer "Poppen" Björklund, Hammarbys målvakt, till Nyheter24.

Södergänget har två poäng ner till Djurgården under nedflyttningsstrecket och tre poäng upp till mittskiktet av tabellen.

Åt vilket håll tittar ni?

– Vi tittar egentligen bara på nästa match, på det som kommer hända i kväll. Men jag vill gärna titta uppåt, och det tror jag alla vill, säger Björklund.

"Poppen" gör nu sin andra säsong i Hammarby och börjar bli van vid de stora derbymatcherna. Men varje derby är ett nytt och för den gamle BP-målvakten spelr tidigare insatser ingen större roll.

– Varm i kläderna blir man nog aldrig när det gäller derbyn. Det är ju en ganska speciell match.

AIK - Hammarby, Råsunda, torsdag 20:00.

Skrivet av: