Tafatt match till Gefles fördel

Hemmalaget besegrade AIK med 1-0.

Gefle fortsätter att överraska, den här gången mot topplaget AIK. Återigen är det gamlingen Hasse Berggren som avgör med matchens enda mål. Det är hans andra för säsongen mot ett stockholmslag i en vinstmatch. Och Gefle har tre raka vinster.

Första halvlek bjöd inte på mycket. Halvdan frisparksvariant från Gefle. Tafatt ingripande från målvakten Hugosson som ändå kan boxa ut bollen bort från AIK-spelarna och en målchans.

Ingen verkade vilja föra spelet. Trötthet? För stor respekt för motståndaren? Gefle betedde sig inte som ett hemmalag. AIK betedde sig inte som ett topplag. Mot slutet av första halvleken ökades tempot lite. Båda lagens backlinjer gav prov på stabilt spel och defensivt tänk men i övrigt var man stillastående. Man ville backa hem och kontra.

I första halvleks slutminut hände istället allt. Efter ett skott i ribban från Jonatan Berg når bollen honom igen via en crossboll från vänster till höger. Berg slår passning snett inåt bakåt. Där är Hasse Berggren med 1-0. Det blir matchens enda mål och ett till synes rättvist resultat.

Inte ens Iván Óbolo syntes speciellt mycket i AIK. Efteråt är målvakten Daniel Örlund kritisk till den egna insatsen.

–Vi är inte alls bra. Det är bittert just nu säger Örlund.

Till torsdagens derby är AIK:s Jos Hooiveld avstängd efter sitt tredje gula kort för säsongen.