Häcken vill spräcka Elfsborgs nolla

"Vi kan slå vilket lag som helst i allsvenskan."


Häcken får klara sig utan Nyheter24:s bloggare Peter Nyström i fredagens match mot Elfsborg. Han har en bristning i vaden sedan förra matchen. Josef Karlsson har fortfarande hjärnskakning och missar också vårens sista omgång.

Det enda frågetecknet i truppen är vem som ska vakta målet. Christoffer Källqvist utgick i matchen mot Djurgården med en värkande ljumske.

– Källqvist ska testa i eftermiddag för att se om han håller, säger assisterande tränare Christian Lundström till Nyheter24.

Att ta sig an ett Elfsborg i högform kan avskräcka vem som helst. Men inte Häcken.

– Det är kul och inspirerande att möta ett obesegrat lag. Man vill vara de som spräcker den där nollan. Under försäsongen besegrade vi Elfsborg en gång. Vi vet att vi kan slå vem som helst i allsvenskan om vi har en bra dag.

Detta är inte bara tomma ord. För en vecka sedan chockvann Häcken mot Helsingborg med 3-0. Är det Elfsborgs tur att få smaka på ett uppvaknande?

Häcken - Elfsborg, 19.00, PPV

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.