Jankulovski: "Släppt in många mål"

Gais-målvakten Dime Jankulovski är missnöjd med vårsäsongen.


Med hela 20 insläppta mål under vårsäsongen är Gais det laget som har släppt in allra flest mål i allsvenskan. Nästan hälften av matcherna är spelade och göteborgsklubben ligger för närvarande på en 14:e-plats – något Dime Jankulovski inte alls är nöjd med.

– Vi hade hoppats på fler poäng än vad vi har och vi har inte fått någon riktig balans mellan anfallsspel och försvarsspel, säger Jankulovski till Nyheter24.

– Vi har gjort många mål men släppt in många också.

Vad beror det på?

– Det har varit mycket skador på viktiga spelare i backlinjen. Vi har också haft skador på de spelare som ska ersätta dem. Vi har fått möblera om mycket och då blir det inte bra, säger den 32-årige Gais-målvakten, som tycker att anfallet har varit enastående.

– Anfallsspelet funkar ju väldigt bra. Wanderson har varit lysande under hela våren.

Vad har ni för mål?

– Vår målsättning är att hamna på den övre halvan. Den lever ju fortfarande men samtidigt måste vi börja vinna matcher.

Är du taggad inför omstarten?

– Ja, jag ser verkligen fram emot hösten. Det kommer att bli en tuff höst men det har sett riktigt bra ut nu den senaste månaden. Vi har fått tillbaka spelare som har varit skadade och konkurrensen har blivit stenhård.

Samtidigt som Gais har släppt in flest mål är de en av lagen som har gjort flest. Med Wanderson på topp har laget lyckats göra 17 mål och lyckas de hålla tätt bakåt mot Brommapojkarna på lördag kan det vara början av en betydligt bättre höstsäsong.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.