Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jankulovski: "Släppt in många mål"

- 03/07/2009, 15:00 -

Gais-målvakten Dime Jankulovski är missnöjd med vårsäsongen.

Med hela 20 insläppta mål under vårsäsongen är Gais det laget som har släppt in allra flest mål i allsvenskan. Nästan hälften av matcherna är spelade och göteborgsklubben ligger för närvarande på en 14:e-plats – något Dime Jankulovski inte alls är nöjd med.

– Vi hade hoppats på fler poäng än vad vi har och vi har inte fått någon riktig balans mellan anfallsspel och försvarsspel, säger Jankulovski till Nyheter24.

– Vi har gjort många mål men släppt in många också.

Vad beror det på?

– Det har varit mycket skador på viktiga spelare i backlinjen. Vi har också haft skador på de spelare som ska ersätta dem. Vi har fått möblera om mycket och då blir det inte bra, säger den 32-årige Gais-målvakten, som tycker att anfallet har varit enastående.

– Anfallsspelet funkar ju väldigt bra. Wanderson har varit lysande under hela våren.

Vad har ni för mål?

– Vår målsättning är att hamna på den övre halvan. Den lever ju fortfarande men samtidigt måste vi börja vinna matcher.

Är du taggad inför omstarten?

– Ja, jag ser verkligen fram emot hösten. Det kommer att bli en tuff höst men det har sett riktigt bra ut nu den senaste månaden. Vi har fått tillbaka spelare som har varit skadade och konkurrensen har blivit stenhård.

Samtidigt som Gais har släppt in flest mål är de en av lagen som har gjort flest. Med Wanderson på topp har laget lyckats göra 17 mål och lyckas de hålla tätt bakåt mot Brommapojkarna på lördag kan det vara början av en betydligt bättre höstsäsong.

Skrivet av: