Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Youssef: "Man blev lite knäckt"

- 04/07/2009, 19:20 -

"Det känns som en nystart," säger Djurgårdens Christer Youssef till Nyheter24.

Säsongen 2009 har inte alls blivit som Djurgården hade hoppats på. DIF skulle med Zoran Lukic och Andrée Jeglertz i spetsen återigen bli ett topplag i Allsvenskan och se till att hedern återupprättades efter fjolårets fiaskosäsong.

Med tolv spelade matcher ligger dock Djurgården på 15:e plats och Lukic har dessutom fått lämna sin post och blivit ersatt av Steve Galloway.

Christer Youssef värvades inför säsongen in från Brommapojkarna men någon succé har det knappast blivit. Nu är det dags för nya tag för 21-åringen som ser fram emot omstarten.

– Det känns jättebra. Vi har tränat på ganska bra och kört ganska hårt. Vi kommer pigga och fräscha till matchen i morgon, säger Youssef till Nyheter24.

Hur tycker du att det har gått med det nya tränarparet?

– Jag tycker att det har sett jättebra ut. Båda kompletterar varandra än så länge ganska bra. De har ett bra samarbete och känner varandra bra sedan tidigare. Jag tror inte att det blir några problem med dem.

Vad var det som gick fel under vårsäsongen?

– Vi har inte fått det att stämma riktigt i anfallsspelet. Det har varit lite hackigt men vi har jobbat på bra nu under ledigheten så jag tror inte att det ska bli några problem inför omstarten.

Hade ni dåligt självförtroende?

– Ja, det också. Jag talar för mig själv men jag tror att det sitter i alla. Vi kommer från en vinst mot Örebro och sen en 6-0-förlust mot Göteborg, det tog lite på självförtroendet. Man blev lite knäckt men det gäller att ta sig ur och det är bara det bästa som gör det.

Nu är Lukic borta. Vad tycker du om det?

– Jag gillar Zoran som tränare. Jag gillar Andrée också men det funkade inte mellan dem. Båda ville så mycket men det blev ju inte så lyckat. Visst är det trist att han lämnade men det känns som en nystart för oss alla.

Syntes det på träningarna att det inte klickade mellan dem?

– Nej, inte så. Jag känner att jag fick dubbla budskap och det är ju förståeligt.

Med topp tre-målen som Djurgården hade inför säsongen bortblåsta är det endast hedern som återfinns att rädda – och en allsvensk plats.

– Det är bara att ta en match i taget. Vi har haft en knackig vårsäsong men det känns som en nystart, säger den snabbe kantspringaren som verkligen är revanschsugen.

Är ni taggade?

– Ja då, fy fan!

Skrivet av: