Kommer Kalmar lyckas knäcka "Raja"?

"Såg när han gick och kikade bakåt mot kameran för varje slag", säger Joachim Lantz.


Förra gången Djurgården gästade Kalmar FF i Fredriksskans IP fick blåränderna återvända till Stockholm med en storförlust i bagaget. Hela 5-1 blev det till KFF den gången och totalförnedringen var ett faktum för DIF.

Utöver det fick dessutom den då 19-årige Sebastian Rajalakso rött kort. Helt ursinnig rasade "Raja" ut från planen samtidigt som djurgårdaren smällde igen dörrar, sparkade på dörrar och skrek svordomar mot domaren.

En av anledningarna till att mittfältaren, som i säsongsinledningen hade gjort mål i fem raka matcher, blev utvisad berodde till stora delar av Kalmars två slitvargar, Henrik Rydström och Joachim Lantz – varav en av dem inte riktigt minns matchen.

– Haha! Ja, vad fan blev det i den hemmamatchen? Var det 5-1 det blev? frågar Lantz skrattandes när Nyheter24 når honom.

Kommer du ihåg Rajalaksos utbrott?

– Ja, just det. Det kommer man ihåg. Man såg tv-bilderna när han gick i korridoren och kikade bakåt mot kameran för varje slag i väggen han gjorde.

Det berodde väl mestadels på dig och Henrik Rydström?

– Ja, det var det kanske. Jag kommer inte ihåg exakt allt.

Om lördagens två hemmaterriers kommer lyckas upprepa bedriften med att provocera Rajalakso så pass mycket igen tvekar Lantz på.

– Jag vet inte. Jag har inte sett Djurgården så mycket och hur han har agerat. Han har väl mognat lite kan jag väl tro.

Hur tror du att det kommer gå mot Djurgården?

– Det är en intressant match. Djurgården ligger inte så bra till i tabellen men de har spelat bra de sista matcherna. De har ju gjort om nu och spelar 4-4-2 helt plötsligt. Det passar dem bättre verkar det som, säger mittbacken, och fortsätter:

–Det blir nog en tuff match. Djurgården är nog lite bättre än vad tabellen visar.

På lördag klockan 16:00 är det avspark på Fredriksskans IP. DIF-tränaren Andreé Jeglertz får hålla tummarna för att historien inte ska upprepa sig.

Rajalaksos utbrott mot Kalmar

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.