Tisdag 15 Jun
Stockholm

Kommer Kalmar lyckas knäcka "Raja"?

"Såg när han gick och kikade bakåt mot kameran för varje slag", säger Joachim Lantz.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra gången Djurgården gästade Kalmar FF i Fredriksskans IP fick blåränderna återvända till Stockholm med en storförlust i bagaget. Hela 5-1 blev det till KFF den gången och totalförnedringen var ett faktum för DIF.

Utöver det fick dessutom den då 19-årige Sebastian Rajalakso rött kort. Helt ursinnig rasade "Raja" ut från planen samtidigt som djurgårdaren smällde igen dörrar, sparkade på dörrar och skrek svordomar mot domaren.

En av anledningarna till att mittfältaren, som i säsongsinledningen hade gjort mål i fem raka matcher, blev utvisad berodde till stora delar av Kalmars två slitvargar, Henrik Rydström och Joachim Lantz – varav en av dem inte riktigt minns matchen.

– Haha! Ja, vad fan blev det i den hemmamatchen? Var det 5-1 det blev? frågar Lantz skrattandes när Nyheter24 når honom.

Kommer du ihåg Rajalaksos utbrott?

– Ja, just det. Det kommer man ihåg. Man såg tv-bilderna när han gick i korridoren och kikade bakåt mot kameran för varje slag i väggen han gjorde.

Det berodde väl mestadels på dig och Henrik Rydström?

– Ja, det var det kanske. Jag kommer inte ihåg exakt allt.

Om lördagens två hemmaterriers kommer lyckas upprepa bedriften med att provocera Rajalakso så pass mycket igen tvekar Lantz på.

– Jag vet inte. Jag har inte sett Djurgården så mycket och hur han har agerat. Han har väl mognat lite kan jag väl tro.

Hur tror du att det kommer gå mot Djurgården?

– Det är en intressant match. Djurgården ligger inte så bra till i tabellen men de har spelat bra de sista matcherna. De har ju gjort om nu och spelar 4-4-2 helt plötsligt. Det passar dem bättre verkar det som, säger mittbacken, och fortsätter:

–Det blir nog en tuff match. Djurgården är nog lite bättre än vad tabellen visar.

På lördag klockan 16:00 är det avspark på Fredriksskans IP. DIF-tränaren Andreé Jeglertz får hålla tummarna för att historien inte ska upprepa sig.

Rajalaksos utbrott mot Kalmar

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela