Ineffektivt DIF mot Örgryte

Trots ett flertal möjligheter lyckades Djurgården inte näta mot jumbon.

Allsvenskt bottenmöte 2009 mellan Örgryte och Djurgården. Resultat: 0-0. Ingen ljuv musik för fotbollsälskaren, men riktigt så tråkigt var det inte.

Både Örgryte och Djurgården har haft problem med målskyttet och det syntes tydligt på Gamla Ullevi. Målchanser saknades nämligen inte, men när den sista pusselbiten skulle sättas på plats gick det ständigt fel. Gästerna hade klart flest möjligheter men inkompetensen var påtaglig då avsluten gick snett, högt över eller ingenstans alls.

Mikael Dahlberg var mycket nära mål då han nickade i stolpen efter en halvtimme, men också Örgryte hade en ramträff när Alexander Mellqvist nickade i ribban i andra halvlek. Det ska dock sägas att det inte bara var otur och oförmåga hos utespelarna som gjorde matchen mållös. Lagens båda målvakter gjorde sitt också. Djurgårdens Dembo Touray men framför allt veteranen Bengt Andersson i Öis-målet gjorde en riktigt stark insats.

– Ja, det var kul att få vara med och bidra, det är alltid trevligt. Men vi var ute efter tre poäng, så det ger lite smolk i bägaren, säger Bengt Andersson till PPV.

Efter att ha jämnat ut matchbilden i inledningen av den andra halvleken sjönk Örgryte den sista halvtimmen tillbaka i plan och lät Djurgården överta spelet på nytt. Men mer än några halvchanser för Boyd Mwila och dåliga avslut av Sebastian Rajalakso och Christer Youssef åstadkom stockholmarna inte.