Bedoyas succéinhopp gav poäng

Örebros amerikan gjorde två mål och räddade poäng på övertid.

Det var ingen vidare första halvlek publiken på Rambergsvallen bjöds på. Men efter en halvtimme kom ändå ett ganska vackert mål då hemmalaget Häcken tog ledningen genom Chibuike John. Örebro tappade bollen och Häcken spelade sig snabbt framåt till Chibuike kom helt fri nära mål och iskallt rullade in den bakom John Alvbåge.

I 61:a minuten, i andra halvlek, tar sig Häckens stjärnskott Mathias Ranégie fram i straffområdet och släpper bollen till Jonas Henriksson som sånär bränner jätteläget men till slut får in bollen i mål. Häcken således i ledning 2-0. Häcken är sen nära att utöka till 3-0 men Alvbåge räddar fint när Erik Friberg avslutar.

I stället kommer reduceringen genom Örebros inhoppande amerikan Alejandro Bedoya som därmed gör sitt första allsvenska mål någonsin. Och på övertid är det dags igen för succéavbytaren. I den 91:a minuten plockar han ner ett inlägg, måttar och dundrar in kvitteringen bakom en helt chanslös Christoffer Källqvist.

Mycket viktig poäng för Örebro och surt tapp för ett Häcken som hade behövt trepoängaren.