Tisdag 26 Okt
Stockholm

"Uppehållet kom lägligt"

Dohlsten optimistisk när Öis går för ny seger mot Hammarby.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått en vecka sedan Örgryte tog sin första allsvenska seger för året, 1-0 borta mot Hammarby. På måndagskvällen ska laget försöka upprepa succén från Söderstadion och ta tre nya poäng när Hammarby gästar Gamla Ullevi.

–Med samma hårda jobb och samma inställning som senast, så kommer det nog att gå vägen, säger Öismittfältaren Martin Dohlsten till Nyheter24.

Dohlsten berättar att segern i den förra omgången betydde mycket för lagets självförtroende och att han är säker på att Öis kommer att ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket.

– Klart att det var en liten befrielse att ta första segern, det ger självförtroende. Jag och hela truppen är övertygade om att vi kommer att klara det här nu.

Är Örgryte ett bättre lag nu än innan sommaruppehållet?

– Ja, det tycker jag. Uppehållet kom definitivt lägligt för oss. Vi fick chansen att börja om.

Vad har Åge Hareide betytt?

–Mycket. Han är duktig och väldigt noggrann och han vet hur han ska göra för att få ut det bästa ur oss spelare.

Örgryte kommer till spel mot Hammarby utan den skadade duon Markus Anderberg och Jonathan Lindström. Laget får dock tillbaka Elfsborgslånet Johan Sjöberg som tvingades lämna ett sent återbud till matchen på Söderstadion. Sjöberg väntas ta plats i mittförsvaret samtidigt som Marcus Allbäck och Alvaro Santos lär starta ihop i anfallet.

I Hammarby är de nya brassarna Rafael och Claudio spelklara. Även Rami Shaaban finns med i truppen trots skadan han ådrog sig på uppvärmningen inför förra veckans match. Monday James, José Monteiro och Maic Sema missar matchen.

–Spelar vi bara som vi vet att vi kan göra, så ska det märkas att vi är ett bättre fotbollslag än Örgryte, säger Hammarbys assisterande tränare Andreas Pettersson till klubbens hemsida.

Örgryte - Hammarby, Gamla Ullevi, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela