Malmö mållöst igen

0-0 när AIK gästade Swedbank Stadion.


Malmö FF har haft förtvivlat svårt att göra mål i årets allsvenska. Mot Halmstad senast lossnade det dock och laget vann med 3-0. Men på torsdagskvällen var laget tillbaka i gamla synder när det blev 0-0 hemma mot AIK. Trots en massiv MFF-dominans.

Edward Ofere missade en rad klara målchanser i den första halvleken. I den andra var det Wilton Figueiredo som brände flest lägen. Och närmare än en ribbträff från holländaren Rick Kruys, kom inte MFF.

Precis som tidigare saknades spets i Malmös anfallsspel. Mot Halmstad kom Agon Mehmeti in och gjorde två mål. Men på torsdagen gick även superinhopparen Mehmeti mållös av planen.

–Frustrerande. Vi spelar bländande fotboll men vi är inte tillräckligt kyliga när vi får våra lägen, säger Malmötränaren Roland Nilsson till Canal Plus.

AIK skapade i princip ingenting framåt. Inte förrän Saihou Jagne rann igenom på stopptid och tvingade Malmömålvakten Johan Dahlin att rädda till hörna.

– Offensivt är det inte bra. Men vi jobbar hårt i dag och det är ingen slump att vi håller nollan igen, sammanfattar AIK-tränaren Mikael Stahre.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!