Nanne: "Resultat ger kraft"

Kalmar FF:s tränare inte oroad över slitna kroppar.


Både Kalmar FF och Elfsborg har ett tajt spelschema i ryggen med många matcher och flera resor på få dagar.

KFF åkte i förra veckan ut i Champions League-kvalet mot Debreceni trots seger på hemmaplan, innan man bortavann med 2-1 mot Brommapojkarna i lördags.

– Nu har vi fått en veckas normal träning, så det är bra. Resor tar kraft men resultat ger kraft, säger Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand till Nyheter24.

Vad bör ni se upp med i Elfsborg?

– Det är viktigt att inte ge dem ytor i anfallet, men dem tänker nog samma om oss. Vi ska köra vårt eget spel och hela tiden försöka skapa målchanser.

Tidigare i våras spelade Elfsborg och Kalmar oavgjort på Borås Arena där slutresultatet skrevs till 1-1. Senast lagen möttes på Fredriksskans vann de regerande svenska mästarna med 2-1.

Kalmar FF-IF Elfsborg, 18.00, PPV Sport 3.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

1 timme sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

1 timme sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

1 timme sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

2 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.