"Försvagat men fortfarande bra"

Tony Gustavsson varnar för ett HIF med skadeproblem.


På måndagen tar Hammarby emot Helsingborg hemma på Söderstadion. Ett möte som brukar bjuda på en hel del mål. Säsongen 2005 vann Hammarby med 6-2 och året efter med 4-2. År 2007 vann Helsingborg med 2-0, medan det, förra säsongen, blev hemmaseger med 2-1.

– Det kan absolut bli målrikt den här gången med. Helst till vår fördel förstås, även om vi har haft lite problem med målskyttet den senaste tiden, säger Hammarbytränaren Tony Gustavsson till Nyheter24.

För att få i gång offensiven och målproduktionen efterlyser Tony Gustavsson ett bättre djupledsspel och fler offensiva löpningar.

– Vi måste verkligen få i gång djupledsspelet för att kunna hota mer framåt. Sedan är det viktigt att lyckas i presspelet, så att inte Helsingborg får för mycket tid på sig i uppbyggnadsfasen.

Hur viktig är matchen?

– Det går inte att sätta något mått på det. Men det är klart att vi behöver ta så många poäng som möjligt hemma på Söderstadion för att klara oss i bottenstriden.

Hammarby kommer till spel utan Rami Shaaban som väntar tillökning i familjen. Dessutom är Maic Sema och Monday James fortfarande skadade och Carlos Gaete Moggia är sjuk. Nyförvärvet Vlado Zlojutro ser ut att kunna ta en startplats på yttermittfältet.

Helsingborg saknar flera nyckelspelare. Henrik Larsson kan, som bekant, inte spela och Marcus Lantz har fortfarande problem med en hälsena. Även Rasmus Jönsson kan missa matchen på grund av skada.

– Det är klart att Helsingborg blir försvagat utan Henrik Larsson och Marcus Lantz. Men det är fortfarande ett bra allsvenskt lag, säger Tony Gustavsson om skadeläget hos måndagens motståndare.

Helsingborgs tränare Bosse Nilsson tror också att hans lag har goda chanser att klara sig bra trots skadorna.

– Det är inte konstigt att det blir en del skador med ett så tufft matchprogram. Men vi har ändå en bra trupp med oss, säger han till Helsingborgs hemsida.

Hammarby - Helsingborg, Söderstadion, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!