Trelleborg gästar formsvagt Gais

- 03/08/2009, 13:48 -

TFF uselt borta – men Gais har inte vunnit på tolv matcher.

Trelleborg har inte tagit en enda bortaseger i årets allsvenska. Samtidigt har inte Gais vunnit alls sedan den 19 april. På måndagskvällen möts lagen på Gamla Ullevi. Ett oavgjort resultat i den matchen och båda lagen fortsätter på sina respektive inslagna vägar. Allt annat skulle innebära ett trendbrott.

– Vi måste börja vinna matcher, konstaterar Gaistränaren Alexander Axén på klubbens hemsida.

I Trelleborg, som länge har brottats med stora skadeproblem, gör nyförvärven Joakim Nilsson och Emil Mårtensson debut.

–Vi möter en motståndare i desperat behov av poäng som har kapacitet att slå oss om vi tillåter det, säger den assisterande tränaren Alf Westerberg till klubbens hemsida.

I Örebro möts samtidigt hemmalaget och tabellsjuan Örebro SK och tabelljumbon Örgryte. Göteborgarna, som har tagit fyra av sina sammanlagt sju poäng i de två senaste matcherna, visar tecken på en formtopp.

– Vi åker till Örebro för att försöka ta tre poäng, går inte det så vill vi i alla fall ha en pinne med oss hem, säger tränaren Åge Hareide till klubbens hemsida.

I Örebro hoppas man förstås på hemmaseger. Men den assisterande tränaren Rickard Nilsson höjer ett varningens finger för Öis.

– Örgryte är ett avsevärt bättre lag än vad tabellen visar, speciellt nu när de har fått in några nyförvärv och Marcus Allbäck och Alvaro Santos är skadefria, säger han till Örebros hemsida.

Gais - Trelleborg, Gamla Ullevi, PPV, klockan 19:00.

Örebro - Örgryte, Behrn Arena, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: