Gefle favorit mot Djurgården

- 03/08/2009, 12:56 -

Tränaren Per Olsson: "Brukar bli tätt och målsnålt".

På måndagskvällen tar Gefle emot Djurgården hemma på Strömvallen. En match där hemmalaget får gälla som förhandsfavorit. Gefle har visserligen inte vunnit i Allsvenskan sedan den 25 maj och tappar mark i mitten av tabellen. Men Djurgården ligger ännu sämre till. Laget är fast förankrat på kvalplats och har en usel målskillnad.

–Favoritskap påverkar oss inte alls. Varken åt det ena eller andra hållet, säger Gefletränaren Per Olsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi har mött Djurgården tre gånger den här säsongen, träningsmatchen och matchen i cupen inräknade. Det brukar bli tätt och målsnålt. På förhand känns det som att det kan sluta hur som helst.

Gefle har dock varit det vassare laget i årets tre tidigare möten med Djurgården. Gästrikarna vann både cupmatchen och träningsmatchen. Det allsvenska mötet på Stadion slutade 0-0, men det var Gefle som låg klart närmast segern.

I måndagens match får dock Gefle klara sig utan Hasse Berggren och Amadou Jawo, anfallsduon som gjorde succé under våren. Berggren är skadad och Jawo har sålts till Elfsborg.

Djurgården får tillbaka den förre Geflestjärnan Johan Oremo efter skada. Oremo, som inte har lyckats hittills i Djurgården, får nu möjlighet att visa framfötterna mot sina gamla klubbkamrater. Mattias Jonson, som stod över matchen mot Elfsborg senast, är också han spelklar igen. Däremot saknas fortfarande Yosif Ayuba och Boyd Mwila på grund av skador. Målvakten Pa Dembo Touray, som gick sönder mot Elfsborg, kan inte heller han spela. Dessutom är Christer Youssef avstängd. Den nya argentinaren, Leandro Ortiz, är inte spelklar.

– Det krävs en enorm kraftansamling för att ta poäng mot Gefle på Strömvallen. Men vi känner oss ordentligt laddade för uppgiften, säger Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz till klubbens hemsida.

Gefle - Djurgården, Strömvallen, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: