Brommapojkarna övertygade mot Halmstad

Brommapojkarna allt längre från bottenstriden.

Det tog bara fem minuter för Brommapojkarna, med Hammarbyförvärvet Mikkel Jensen från start, att ta ledningen mot Halmstad. Miiko Albornoz inlägg nådde en i princip omarkerad Philip Haglund, som nickade in bollen till 1-0. BP fortsatte sedan att spela bra och fick ytterligare utdelning efter 29 minuter. Efter ett samarbete mellan Pablo Pinones-Arce och Olof Guterstam når bollen Dalil Benyahia som avslutar förtjänstfullt. 2-0.

Den andra halvleken fortsatte med bra spel från Brommapojkarna som visade anfallsvilja och till och från var nära att utöka ledningen. I stället reducerade Halmstad något överraskande genom Emir Kujovic i den 75:e minuten och HBK jagade kvittering under matchens avslutande del. Men förgäves.

Brommapojkarna passerar därmed Halmstad i tabellen och har allt fastare mark under fötterna.