Allbäck och Santos gav Öis en poäng

Örebro dominerade men Örgryte var länge nära segern.

Tabelljumbon Örgryte har möjligen anat en ljusning efter sommaruppehållet, med fem poäng på de tre senaste matcherna. Men borta mot Örebro såg man inledningsvis mycket lite att glädjas över för göteborgarnas räkning. Örebro dominerade stort och gästande Öis hade inte ett enda avslut på mål i den första halvleken. Dessutom tog Örebro ledningen redan efter en kvart när olycklige David Leinar styrde in ett inlägg i eget mål.

Örebros första halvlek var mycket vass och ledningen i halvtid kunde varit betydligt större.

I den andra var det omedelbart andra bullar. I minut 46: Alvaro Santos kvitterar. I minut 47: Marcus Allbäck ger Örgryte ledningen. De två mycket rutinerade anfallarna vänder därmed matchen på en minut.

Efter Örgrytes chocköppning var det dock Örebro som tog kommandot igen och pressen mot Öismålvakten Bengt Andersson var bitvis intensiv. Med bara fem minuter av ordinarie matchtid klarade Örgryte inte längre att stå emot och noterades för ytterligare ett självmål, denna gång genom Dennis Jonsson som snöpligt sprang in ett inlägg i eget mål. Örebro var också nära att forcera in ett segermål i slutminuterna, men utan framgång. 2-2 alltså slutresultatet i en match Örebro borde vunnit.