Prestigemöte i pågaland

- 08/08/2009, 12:46 -

Trelleborg tar emot Malmö - oavgjort i senaste mötet.

I derbynas derbyhelg drabbar, förutom stockholmslagen, också Skånes stoltheter samman.

Trelleborg och Malmö ska göra upp på Vångavallen. Tabellplacering i all ära: i derbyn betyder inbördes möten lika mycket.

Senaste mötet lagen i mellan slutade 1-1. Malmös oförmåga att göra mål under våren har varit omdiskuterad. Likaså Trelleborgs förmåga att ibland överraska mot serieledare och ibland att inte lyckas med något alls under en match. Två placeringar och tre poäng skiljer lagen åt, med fördel för TFF på en sjundeplats.

Trelleborgs mittbackstjärna Rasmus Bengtsson skrev under veckan på för tyska Hertha Berlin. Hur stort hål han lämnar i försvaret återstår att se. Man saknar också Peter Abelsson som inte återhämtat sig från förra matchens huvudskada. Nygamla Jens Sloth kommer att ersätta.

Malmö å sin sida saknar avstängde Ricardinho och skadade Miljan Mutavdzic och Niklas Hansson, båda korsband samt Filip Stenström som fortfarande har en hjärnskakning.

På hemmalagets hemsida har en klocka tickat ned tiden inför avspark. På bortalagets kan man läsa om ett gäng som ska cykla till Trelleborg för att se matchen. Det är lördag, solen skiner. Skåne kan se fram emot en härlig derbydag.

Trelleborgs FF - Malmö FF, 16.00, TV 4.

Skrivet av: