Tobias Hysén sänkte Örgryte

Blåvitt upp i serieledning efter seger i slutminuten

Örgryte mot IFK Göteborg, botten mot toppen. Och visst var det stort spelövertag för IFK Göteborg i den första halvleken. Blåvitt ägde spelet och hade mest boll men det var Örgryte som tog ledningen efter 15 minuter.

Brassen Alex stack i väg i ett rappt kontringsförsök och transporterade bollen länge innan han avslutade bredvid en Kim Christensen som hamnar lite på halvdistans.

I övrigt är det IFK som dominerar och skapar flest chanser. Man får också utdelning till slut - i den 53:e minuten gör Tobias Hysén kvitteringsmålet till 1-1 på nick efter en hörna. Målet är misstänkt offside med godkänns, något som får Örgrytespelarna att protestera livligt.

Blåvitt fortsätter dock att dominera och i den 90:e minuten manifesterar sig spelövertaget slutligen. Tobias Hysén gör sitt andra mål för dagen skickar upp IFK i serleledning, om än tillfälligt, samtidigt som Örgryte förankras än mer som tabelljumbo. Bittert för Öis, starkt av IFK Göteborg.