Söndag 17 Okt
Stockholm

Paulinho avgjorde mot MFF

Häcken avancerar i tabellen efter segern borta mot Malmö FF.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det såg inledningsvis ut som så ofta förr den här säsongen på Swedbank Stadion i Malmö. Stor hemmadominans men inget mål. MFF attackerar flitigt utan att få ut något. Häcken kan i stället chocka genom att ta ledningen med 1-0 genom Tom Söderberg i 17:e minuten.

Efter målet fortsätter Malmö sina attacker och när Peter Nyström fäller Wilton Figueiredo utanför Häckens straffområde presenterar sig ett riktigt brasseläge. Wilton stegar upp och förbereder sig. Och springer bara över bollen. Häckenförsvaret är inte alls med på den - och hamnar helt ur position. Då klipper en annan brasse, Ricardinho, till. En fin knorr med vänsterfoten och kvitteringen är ett faktum.

Det oavgjorda resultatet står sig halvleken ut och det är en så långt bra och välspelad match publiken ser i regnet. I den andra halvlekens inledning tar Häcken ledningen på nytt. En tilltrasslad situation, med passivt försvarsspel från hemmalaget, där Paulinho framgångsrikt får bollen i mål från nära håll. Häcken spelar fin fotboll med kloka kombinationer medan Malmö framför allt hotar genom Ricardinhos offensiva ytterbacksspel.

Med knappa halvtimmen kvar får så MFF:s påläggskalv och favoritinhoppare Agon Mehmeti komma in till publikens stora glädje. Malmö har ändå förtvivlat svårt att skapa de riktigt farliga lägena mot ett disciplinerat och klokt BK Häcken.

I stället är det Häcken som pressar i slutskedet och Gabriel får också rött kort när han kapar Mathias Ranégie på ett riktigt fult sätt.

1-2 står sig tiden ut och Häcken avancerar till sjunde plats i tabellen samtidigt som MFF parkerar som tia.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela