Paulinho avgjorde mot MFF

Häcken avancerar i tabellen efter segern borta mot Malmö FF.


Det såg inledningsvis ut som så ofta förr den här säsongen på Swedbank Stadion i Malmö. Stor hemmadominans men inget mål. MFF attackerar flitigt utan att få ut något. Häcken kan i stället chocka genom att ta ledningen med 1-0 genom Tom Söderberg i 17:e minuten.

Efter målet fortsätter Malmö sina attacker och när Peter Nyström fäller Wilton Figueiredo utanför Häckens straffområde presenterar sig ett riktigt brasseläge. Wilton stegar upp och förbereder sig. Och springer bara över bollen. Häckenförsvaret är inte alls med på den - och hamnar helt ur position. Då klipper en annan brasse, Ricardinho, till. En fin knorr med vänsterfoten och kvitteringen är ett faktum.

Det oavgjorda resultatet står sig halvleken ut och det är en så långt bra och välspelad match publiken ser i regnet. I den andra halvlekens inledning tar Häcken ledningen på nytt. En tilltrasslad situation, med passivt försvarsspel från hemmalaget, där Paulinho framgångsrikt får bollen i mål från nära håll. Häcken spelar fin fotboll med kloka kombinationer medan Malmö framför allt hotar genom Ricardinhos offensiva ytterbacksspel.

Med knappa halvtimmen kvar får så MFF:s påläggskalv och favoritinhoppare Agon Mehmeti komma in till publikens stora glädje. Malmö har ändå förtvivlat svårt att skapa de riktigt farliga lägena mot ett disciplinerat och klokt BK Häcken.

I stället är det Häcken som pressar i slutskedet och Gabriel får också rött kort när han kapar Mathias Ranégie på ett riktigt fult sätt.

1-2 står sig tiden ut och Häcken avancerar till sjunde plats i tabellen samtidigt som MFF parkerar som tia.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.