Gais derbysegrare i Göteborg

Inga Örgrytepoäng – trots storspel av 43-årige Bengt Andersson.

IFK Göteborgs forne hjälte Bengt Andersson har hunnit bli 43 år. Men rädda bollar, det kan han fortfarande. Andersson, som nu spelar för Örgryte gjorde sannerligen vad han kunde i derbyt mot Gais, bland annat räddade han två frilägen. Men trots det kunde hans lag inte ta någon poäng.

Spelet i första halvlek präglades av derbykänsla med hårt spel och mängder av närkamper. 0-0 i halvtid fick anses som rättvist då Örgryte hade de hetaste chanserna i form av två ribbträffar, men Gais det mesta av spelet.

I andra halvlek var det dock det grönvita hemmalaget som tog över matchen. Efter bara åtta minuter kom också utdelningen när Mattias Lindström och Pär Ericsson kom fria mot Bengt Andersson, och i det läget kunde inte ens den gamle göra något.

Gais bevakade ledningen säkert resten av matchen och bröt i och med segern en svit på 14 raka matcher utan vinst. Dessutom klättrar laget förbi Djurgården upp på kvalplats i den allsvenska tabellen.