Kanonmål räddade BP från förlust

Två lag i poängbehov fick varsin pinne när BP tog mot Trelleborgs FF.

Det som började som en seg och händelsefattig slutade som en riktig nagelbitare. Det var två lag i tabellens nedre halva och i stort poängbehov som möttes när Brommapojkarna spelade oavgjort hemma mot Trelleborgs FF.

Efter en tråkig inledning där båda lagens största bidrag till matchen var slarvigt och segt spel kunde gästerna i den 22:a minuten ta ledningen genom Andreas Wihlborg.

BP kvitterade dock rätt så omgående då den långe Olof Guterstam minuterna därpå nickade in 1-1-målet.

Andreas Drugge återgav däremot bortalaget ledningen med minuterna kvar av den första halvleken. Anfallaren kunde efter ett fint vänsterinlägg hur säkert som helst nicka in halvlekens sista mål.

I den andra halvleken tryckte hemmalaget på för en kvittering. Men trots alla skott på mål och trots att gästernas Marcus Pode visades ut såg matchen länge ut att sluta 1-2. Med tio minuter kvar av matchen stegade dock mittbacken överraskande fram och bombade in 2-2-målet. Försvararen fick till en riktig projektil som Fredrik Persson i bortamålet kanske hade kunnat rädda.

TFF hade i den allra sista sekunden ett makalöst läge att ta alla poängen. Men BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt lyckades styra undan den hårda nicken från en framåtrusande TFF-anfallare.

Slutresultatet skrevs till 2-2.

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.