Två röda och förlust för Helsingborg

Helsingborg förlorade med 1-0 och missade chansen att närma sig förstaplatsen.


Det var topplag mot bottenlag när Gais gästade HelsingborgOlympia. Inledningsvis var det dock svårt att se varför det skiljer nästan 20 poäng mellan lagen. Gais började bra, trots bortaplan, och islänningen Hédinsson gav göteborgarna ledningen i den åttonde minuten med ett mäktigt skott som Pär Hansson i Hif-målet inte klarade.

Än värre blev det för hemmalaget: Ólafur Sklason varnas i den elfte minuten. Och bara en och en halv minut senare blir han utvisad sedan han, ganska tveksamt, fått sitt andra gula kort av domare Åke Andreasson.

Sklason själv är ursinning och hytter med näven mot både domare och medspelare innan han lämnar planen. Överlag är stämningen dålig på plan liksom på läktarna, varifrån det rapporteras om en del bråk och oroligheter. Också innan matchen var det stökigt, bland annat greps tre Gais-supportrar efter bråk med polisen.

I den andra halvleken lyfte sig Helsingborg spelmässigt. Trots att de spelade med en man mindre tog de sig fram i offensiven och spelade sig till många hörnor och hyfsade frisparkslägen. I den 78:e minuten är de snubblande nära att kvittera när Andreas Landgren, framspelad av Erik Sundin, prickar stolpen.

Nämnde Sundin ger sig fem minuter senare på Jonas Lundén med en mycket ful tackling och får sitt andra gula kort. Utvisning också på Sundin alltså, och Hif decimeras till nio man. I 88:e minuten är det nära igen för Helsingborg, men Makondeles boll i mål döms bort eftersom Rafael står offside.

Nära skjuter som vanligt ingen hare och Helsingborg får se sig själva besegrade på hemmaplan av bottenlaget Gais. Guldkonkurrenterna lär glädjas åt Hifs förlust medan Djurgården säkert förbannar Gais trepoängare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!