Trelleborg lekte med Halmstad

Fredrik Jensen nätade i första minuten och sedan rann det på.

Trelleborg sålde nyligen klippan och landslagsbacken Rasmus Bengtsson till Hertha Berlin. Hur skulle det gå med det stabila försvar som byggts runt Bengtsson? Absolut ingenting visade sig när Trelleborg, med Fredrik Jensen i spetsen, körde över ett uselt Halmstad på Vångavallen i Allsvenskans 20:e omgång.

Redan i den första matchminuten satte Fredrik Jensen sitt första av två mål för kvällen. Han nådde först till Andreas Drugges passning och kunde peta in bollen i mål.

Sedan rullade det på. Andreas Drugge satte tvåan i den 23:e minuter efter att bollen turligt letat sig fram till honom.

I den 28:e minuten var det dags för Fredrik Jensen igen. Efter en snygg passning av Magnus Andersson drog Jensen till med en höger yttersida som stackars Magnus Bahne i Halmstadmålet var chanslös på.

Fyran dröjde till den 67:e minuten då Andreas Wihlborg kom fri efter ännu en snygg framspelning av Drugge. Wihlborg rundade Bahne i målet och rullade retligt in 4-0 som även blev slutresultatet.

Trepoängaren lyfter Trelleborg till åttonde plats i Allsvenskan. För Halmstad ser det desto dystrare ut. Förnedringen mot Trelleborg var lagets fjärde förlust på de fem senaste matcherna. Fortsätter det så här är hallänningarna snart fast i kvalstriden.