AIK nya serieledare - igen

Dulee Johnson sänkte Trelleborgs FF med matchens enda mål.

AIK är utan tvekan Stockholm bästa lag för tillfället. När de i lördagens hemmamatch besegrade Trelleborgs FF med 1-0 visade de även att de är bäst i Sverige just nu.

Solnalaget tog genast hand om kommandot i den första halvleken. Med sitt aggresiva och fantasifulla spel satte de gästerna gång på gång under press. Underligt nog var det målchanserna och framförallt målen som fattades. Gnaget hade bollinnehavet och skapade mest framåt. Men förutom Ivan Obolos jättechans i den 20:e minuten, där argentinaren höll sig framme på en retur och så när tryckte in bollen i mål, skapades det inte många farliga lägen.

Den första halvleken slutade därför föga överraskande mållös.

I den andra halvleken skulle det dock släppa lite för hemmalaget. AIK fortsatte att spela bra och sätta TFF under press och i den 64:e minuten kom målet som skulle ta AIK till serieledning. Dulee Johnson gjorde med ett hårt slagen vänsterskott matchens enda mål och satte gnaget i ett väldigt skönt läge.

TFF, som inför omgången låg på en åttondeplats, sjönk i och med förlusten ned en placering.