Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sargade trupper i Skånederbyt

Sport | 31/08/2009 12:27

I kväll smäller det i Skåne. Men både MFF och Hif är rejält skadedrabbade.

Derbydags på Swedbank Stadion i Malmö och för Helsingborg ett utmärkt läge att haka på guldstriden. För MFF handlar det mer om att skapa utrymme mellan sig själva och bottenstriden.

Helsingborg kommer till spel utan tunga kuggar som Henrik Larsson, Markus Lantz, Rasmus Jönsson, Marcus Bergholtz, Erik Sundin och Olafur Skulason. Tunga avbräck för Hif som dessutom riskerar att bli utan också Marcus Nilsson och Erik Wahlstedt, båda med influensakänning. I värsta fall tvingas Helsingborg kalla in spelare från ungdomssektionen för att fylla ut truppen.

– Vi har kallat 17 man inklusive Wahlstedt. Vi ska göra en avstämning ikväll, men vi ska förhoppningsvis inte behöva kalla in fler spelare, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson till klubbens hemsida.

Också MFF saknar ett par viktiga pjäser: Försvarsklippan Gabriel är avstängd, lagkapten Daniel Andersson lårskadad och målvakten Johan Dahlin har ryggproblem. För Roland Nilsson är taktiken solklar. Malmö ställer upp med två anfallare på topp i stället för som oftast bara en. Och sen är det kamp som gäller.

– Vi ska gå ut och spela med hjärtat. Derby är fajt! Det är vi som måste göra jobbet, och revanschsuget är starkt i truppen. Vi måste tro på det vi gör och våga plocka fram våra bästa kvaliteter som fotbollsspelare, säger han till MFF:s hemsida.

Matchen börjar 19:00 och visas på Canal Plus Sport 1.

Skrivet av: