Måndag 14 Jun
Stockholm

Elm klar för Fulham

David Elm är helt klar för Premier Leaguelaget Fulham.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

David Elm lämnar Kalmar FF och plötsligt finns ingen av de tre bröderna Elm kvar i klubben de förra året ledde till SM-guld. Elm flyttar till Fulham omedelbart och enligt Daily Mail kostar 26-åringen ungefär fem och en halv miljon kronor.

Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson hade dock allra helst sett att anfallaren stannat i klubben.

–Vi hade helst velat ha kvar David, och har tackat nej till tidigare förfrågningar kring honom – men när han nu fick den här chansen i Premier League tyckte vi att det var ett annat läge. David hade dessutom ett utgående kontrakt och hade lämnat oss gratis i vinter. Nu fick vi en uppgörelse med Fulham som vi är nöjda med, säger han till Barometern.

Också klubbchefen Svante Samuelsson uttalar sig om övergången.

– Det har varit ett mycket svårt beslut för Kalmar FF att fatta, eftersom vi gärna hade haft kvar David i säsongsavslutningen. Men för att inte stoppa David från chansen att spela i Premier League valde vi till sist att acceptera en övergång till Fulham, säger han till Kalmar FF:s hemsida.

Hur långt kontraktet med Fulham blir är ännu oklart. Att förlusten av Rasmus och David Elm påverkar Kalmars guldjakt är uppenbart för alla. Hur mycket lär hösten utvisa.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela