Elm klar för Fulham

David Elm är helt klar för Premier Leaguelaget Fulham.


David Elm lämnar Kalmar FF och plötsligt finns ingen av de tre bröderna Elm kvar i klubben de förra året ledde till SM-guld. Elm flyttar till Fulham omedelbart och enligt Daily Mail kostar 26-åringen ungefär fem och en halv miljon kronor.

Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson hade dock allra helst sett att anfallaren stannat i klubben.

–Vi hade helst velat ha kvar David, och har tackat nej till tidigare förfrågningar kring honom – men när han nu fick den här chansen i Premier League tyckte vi att det var ett annat läge. David hade dessutom ett utgående kontrakt och hade lämnat oss gratis i vinter. Nu fick vi en uppgörelse med Fulham som vi är nöjda med, säger han till Barometern.

Också klubbchefen Svante Samuelsson uttalar sig om övergången.

– Det har varit ett mycket svårt beslut för Kalmar FF att fatta, eftersom vi gärna hade haft kvar David i säsongsavslutningen. Men för att inte stoppa David från chansen att spela i Premier League valde vi till sist att acceptera en övergång till Fulham, säger han till Kalmar FF:s hemsida.

Hur långt kontraktet med Fulham blir är ännu oklart. Att förlusten av Rasmus och David Elm påverkar Kalmars guldjakt är uppenbart för alla. Hur mycket lär hösten utvisa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!