Djurgården förlorade skandalmatchen

Superettan nära för Dif. Kaos på läktarna.

Djurgårdsklackens banderoll stod det "Vi ger aldrig upp". Och det var attityd direkt från avspark från Djurgårdens sida. Christer Youseff gav Djurgården ledningen i 21 minuten. Då hade Sebastian Rajalakso redan haft ett skott i ribban. Men sedan sänkte sig mörkret över Stadion igen.

MFF:s bespottade jättevärvning Wilton Figueiredo spelade fram Edward Ofere som nickade in kvitteringen, efter en tavla av notoriskt opålitlige Pa Dembo Touray i Djurgårdens mål. Halvleken slutade oavgjort.

Malmö FF har haft jätteproblem med målskyttet och anfallaren Edward Ofere har varit iskall. Men det här är inte Djurgårdens säsong. Efter ett strålande anfall av MFF satte Ofere 2-0 10 minuter in på andra halvlek. Hans andra mål för kvällen var också hans andra mål i årets allsvenska.

– Jag är väldigt nöjd, säger den pånyttfödde Ofere till PPV.

Efter målet i baken var det ett panikslaget Djurgården som jagade kvittering. De sparkade och nickade bollen så hårt så möjligt i förhoppning att den skulle hamna någonstans i närheten av mål.

Ett lika panikslaget MFF sparkade och nickade bollen så hårt som möjligt för att få bollen så långt bort från mål de bara kunde. Bollarna flög som projektiler över sidlinjerna och spelare trillade omkring som svimmande getter.

Vid en MFF-hörna visade Djurgårdssupportrarna sitt missnöje och kastade in en plastflaska mot den hyssjande hörnläggaren Rick Kruys. I kalabaliken som uppstod efteråt lyckades hetlevrade Jan Tauer tigga till sig ett rött kort, supportrar tog sig in på plan och domaren avbröt matchen i 10 minuter. Men läs mer om det här i stället.

När matchen återupptogs hade Djurgården hunnit samla sig och lyckades organisera sitt spel lite bättre. De vaskade fram några halvchanser men mer än så blev det inte.

Noll poäng för Djurgården och nu är superettan farligt nära. Kaos på plan och läktare och klubben kan nog räkna med dryga böter.

– Det känns inte bra. Vi börjar matchen rätt bra och gör 1-0 och sen gör de ett skitmål, säger Andrée Jeglertz till Canal Plus.