Här är de värsta filmarna

Nyheter 24 presenterar några av allsvenskans värsta filmare de senaste åren.


Björn Runström, Hammarby

Med långt hår och ett digert utbud av skönhetsprodukter stormade han in på Söderstadion och retade upp motståndare och motståndarsupportrar. Men framför allt var han en hårt arbetande anfallare som skapade mycket yta åt sina medspelare med sin riviga stil. Han fick snabbt epitetet filmare kastat på sig av media, spelare och motståndarsupportrar, kanske för att han varit ungdomsproffs i Fiorentina. Men visst påminde han en del om Fillippo Inzaghi och Söderstadion älskade Runström.

Mats Rubarth, AIK

Mats Rubarth kunde bara göra mål mot norra stå på Råsunda. Åtminstone sägs det så, och det säger en del om mittfältarens karaktär. När han kom in på plan räknade AIK-fansen sekunderna till den första idiottacklingen. Men han var lika bra på att falla lätt som att dela ut tjyvnyp.

Henrik Rydström, Kalmar FF

Har den störigaste käften i allsvenskan och behöver egentligen inte filma till sig frisparkar. Mittfältaren tas rätt hårt ändå då motståndarna brukar tröttna på att lyssna på hans eviga småländska klagosång.

Pontus Wernbloom, IFK Göteborg

Nu har han flyttat till Holland men Pontus Wernbloom var en mardrömsmotståndare i allsvenskan. Käften gick i ett på urgöteborgaren, han tvekade inte på att dela ut fula efterslängar och störtdök som en packad fiskmås vid minsta närkontakt.

Afonso, Malmö FF

Kanske den bästa spelaren i allsvenskan på många år. Men brassen varvade vackra mål med mindre vackra filmningar.

Charlie Davies, Hammarby

Lyckades inte med mycket sin första säsong i Hammarby. Amerikanen visade direkt prov på sin snabbhet men istället för att sprinta ifrån försvararna brukade anfallaren vänta in dem och lägga sig ner när de kom ikapp. Den andra säsongen började Davies springa ifrån försvararna och göra mål i stället.

Henrik Larsson, Helsingborg

Den ärrade veteranen Henrik Larsson har lärt sig ett par trick under sin imponerande karriär. I en interju med tidningen Offside avslöjade nationalikonen diverse skamgrepp han brukar använda sig av för att få moståndarbackarna ur balans.

Håller du med? Saknar du någon? Diskutera nedan. Kolla bildspel ovan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!