Makalös vändning av Trelleborg

Födelsedagsbarnet Joakim Sjöhage - stor matchhjälte.

Helsingborg hade en stabil ledning med två mål på Vångavallen efter de första 45 minuterna.

Efter en solorajd från Rasmus Jönsson och ett säkert avslut från Christoffer Andersson var allt frid och fröjd.

Men efter paus vände allt.

TFF dominerade den andra halvleken totalt.

*1-2 Andreas Wihlborg. Joakim Sjöhage tåade fram bollen till Wihlborg som säkert sköt in bollen till höger om Daniel Andersson.

*2-2 Joakim Sjöhage. TFF är ikapp. Andreas Drugge kontrade och frispelade Sjöhage till höger i straffområdet som inte gjorde något misstag.

*3-2 Joakim Sjöhage. Vändningen är ett faktum efter 61 minuter på matchuret. En fri Sjöhage i straffområdet visade på nytt säkerhet i avslutsläget. Notabelt är att Sjöhage firade sin 23:e födelsedag med att sänka Helsingborg.

*4-2 Fredrik Jensen nickade in ett högerinlägg med några få minuter kvar. Spiken i kistan.

Helsingborg tog en imponerande seger i förra omgången mot AIK men nu tog det alltså stopp mot Trelleborg i Skånederbyt.