Alexandersson gör comeback

Ett år efter det tårfyllda farvälet gör den förre landslagsstjärnan comeback.


Tårarna rann hos de flesta i Göteborg när den förre landslagsstjärnan och IFK-kaptenen Niclas Alexandersson meddelade sitt beslut att sluta med fotbollen.

Nästan ett år senare gör han sensationell comeback - för att hjälpa IFK Göteborg att bärga det allsvenska guldet när fem omgångar återstår av säsongen.

– Det kommer bli helt fantastiskt bra, säger den skadade Tobias Hysén vars plats med stor sannolikhet kommer att fyllas av just Alexandersson.

Alexandersson ska börja träna med resten av den skadedrabbade truppen på tisdag.

– Han kommer att träna med Blåvitt på tisdag. Han kommer att testa och känna sig för nu i veckan och se hur det känns, säger Jonas Berkling, rektor på Änglagårdsskolan och "Alex" nuvarande arbetsgivare till Expressen.

– Sedan är det ju inte så många veckor kvar på säsongen, så skulle både Niclas vilja köra och IFK känner att de vill köra så kommer det lösa sig med hans jobb hos oss ändå.

Alexandersson har valt att tona ned comebacken.

– Jag har ingen aning om jag kommer träna med IFK på tisdag, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

1 timme sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

1 timme sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

1 timme sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

2 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.