Så här har Svff dömt tidigare

Wanderson har spelat utan arbetstillstånd. Läs om tidigare fall.


Den 15 augusti 2001 dömdes Elfsborg till 0-3-förlust i sex allsvenska matcher. Boråslaget hade spelat med Johan Karlsson, som efter övergången från Åtvidaberg inte registrerats som Elfsborgspelare hos Svenska fotbollsförbundet (Svff).

"Detta upptäcks när Elfsborg anmäler sina spelare för deltagande i UEFA-cupen. Svenska Fotbollförbundet har då som uppgift att komplettera spelarförteckningen med datum då varje i förteckningen upptagen spelare blivit spelklar för föreningen. För Johan Karlsson finns inget sådant datum, tvärtom står han skriven för en annan förening, Åtvidabergs FF", skriver Svff i sin dom.

Tävlingsutskottet kom fram till att inga "särskilda skäl" förelåg. Därför var det endast aktuellt att tilldela moståndaren segern med 3-0 i de matcher Karlsson medverkat.

2004 friades Afonso Alves och MFF av Svff. Detta trots att Afonso, likt Wanderson, saknat arbetstillstånd från migrationsverket. Då menade förbundet att arbetstillståndet inte var relevant så länge Afonso hade speltillstånd av Svff.

Detta fall kan visa sig ödesdigert för Gais. Efter Afonsoaffären ändrade Svff i regelverket. Från och med säsongen 2005 skulle ett speltillstånd upphöra att gälla om spelaren samtidigt inte uppfyllde de civila lagar som kräver tillstånd för att arbeta och vistas i Sverige.

Samma år drabbades Öis av poängavdrag då de hade fyra icke EU-spelare på plan. Det tillåtna antalet var tre. Öis hade gjort en miss med Edwin Phiri som de felaktigt trodde räknades som EU-spelare.

I premiären av allsvenskan 2009 ställde Örgryte debutanten David Stenman i mål. Detta då tilltänkte förstemålisen Nathan Coe ännu inte fått sitt arbetstillstånd från Svff. Örgryte var medvetet om Svff:s regelverk och att spel med Nathan Coe kunde innebära poängavdrag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?