Gais kan tappa högst nio poäng

Förbundet har preskriptionstid på två veckor.


Gais ansökan om arbetstillstånd för Wanderson kom in den 17 september. Man har rätt att ansöka om arbetstillstånd en månad efter att det gamla gått ut för att det inte ska bli något glapp i tillståndet.

Det har inte Gais gjort. Därför kan inte arbetstillståndet börja gälla förrän den 17 september.

– Om han får en förlängning kommer den att börja gälla från den 17 september, säger Louise Utter på migrationsverket till Nyheter24.

Migrationsverket räknar med att ansökan kommer att ta några veckor att behandla.

Gais kan, enligt uppgift, som mest drabbas av nio poängs avdrag då en anmälan måste ha inkommit inom två veckor från den protesterande föreningen. Sedan går preskriptionstiden ut.

– Reglerna är väldigt tydliga. De har vi utvecklat för att allsvenskan inte ska avgöras efter att den är färdigspelad, säger förbundets presschef Jonas Nystedt.

Under de två senaste veckorna har Gais mött Örebro, Gefle och Hammarby. Först mötte Gais Gefle. Det var den 17:e september - samma datum som Gais ansökan kom in till migrationsverket. Samtidigt ska arbetstillståndet kopieras och skickas in till Svff om det ska gälla.

Men om arbetstillståndet börjar gälla från den 17:e, är det då så att Gais kan klara sig då ingen av matcherna inom preskriptionstiden spelats innan ansökan kommit in?

– Det är för tidigt att svara på det, säger Svff:s presschef Jonas Nystedt som ännu inte fått in någon protest mot Gais.

Men i övrigt tycker Nystedt att frågan är solklar.

– Gais har ansvar att se till att deras spelare fått arbetstillstånd. Det är konstigt att de inte ordnat det, särskilt när det gäller skyttekungen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!