Selakovic matchvinnare i sista sekund

Gais stod emot bra men Blåvitt kunde till slut säkra segern.

Derbyt mellan IFK Göteborg och Gais utvecklades till en av årets bästa och mest spännande matcher. Det tog 93 minuter innan Blåvitt säkrade segern.

Publiken på Gamla Ullevi fick se en första halvlek som var både rolig och chansrik. Nollan var nära att spräckas vid flera tillfällen, både Gais och Blåvitt hade bud på ett antal mål.

Wandersons klockrena stolpskott var ett exempel, den trippelchans IFK Göteborg hade - som avslutades med tjafs mellan Erik Lund och Fredrik Lundgren - ett annat.

Och målet kom så småningom. Närmare bestämt i den 37:e minuten när Hannes Stiller nickskarvade ett inlägg till Stefan Selakovic som tog emot och nära mål vräkte upp bollen i krysset. Omöjlig boll för Dime Jankulovksi att rädda. 1-0 till IFK stod sig halvleken ut.

Den andra började lika frejdigt som den första men i stället för utökad ledning för Blåvitt kom en kvittering från Gais efter 55 minuter. Det var på en frispark som nickades längs med IFK-målet som Eyólfur Hédinsson välte fram och nickade in 1-1.

Efter målet flyttade IFK Göteborg fram positionerna. Och Gais blev hårt pressade. Dime Jankulovski tvingades till en helt fantastisk räddning när Jakob Johansson pangade på ordentligt. Strax därpå klackräddade Calum Angus ett avslut från Thomas Olsson som annars mycket väl kunde gått i mål.

Blåvitt fortsatte pressa och Jankulovski fortsatte spela bra. Efter 86 minuter introducerades guldstridens hemliga vapen, Niclas Alexandersson, i sin allsvenska comeback. Och kanske var det mittfältsveteranens energi som gjorde det. I matchens absolut sista övertidsminut nådde Stefan Selakovic mirakulöst först på en boll som svepte in genom straffområdet och gjorde segermålet. En bredsidestouch över Jankulovski.

2-1 till IFK Göteborg som nu bara har en poäng upp till serieledande AIK.