Torsdag 28 Okt
Stockholm

Krisen djup i Bajen - fler kan tvingas gå

Går 3.3 miljoner back.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarby påbörjade i år det ekonomiska stålbad som skulle få föreningen på rätt köl igen. Men det har inte räckt. Kassan fortsätter att sina och vd:n Michael Andersson räknar med mångmiljonförlust. Prognosen visar på att klubben kommer att gå 3.3 miljoner back och omsättningen har sjunkit med cirka 12 miljoner kronor sedan 2008.

Fredrik Söderström, Haris Laitinen och Kristoffer Berglund sitter på utgående kontrakt och kan inte räkna med en fortsättning i Hammarby.

– Det kan bli så att de kontrakten löper ut utan att förnyas. Men det går inte att vara helt definitiv i de här diskussionerna eftersom förutsättningar snabbt kan förändras. Däremot är det positivt att vi har en kontinuitet med många spelare kontrakterade till nästa säsong, säger Andersson till klubbens hemsida.

Hammarby har redan slimmat organisationen men kan bli tvunget att skära ytterligare i den adminstrativa delen i skarpt läge.

– Vi har som sagt ingen stor organisation och skär vi ytterligare i den personal som jobbar på kontoret så blir effekterna få eftersom deras arbetsuppgifter ändå måste göras och då drabbas verksamheten i någon annan ända. Däremot finns det en beredskap och det är klart att vi måste förändra organisationen om vi inte lyckas nå planen för en minskad kostnadsbudget.

Samtidigt som det ekomiska läget är prekärt väcks frågetecken för den nya arenan som Hammarby jobbat med i flera år. Nu är klubben rädd för att hyran kan bli för hög. Michael Andersson kan inte ens garantera att Stockholms stads miljardsatsning kommer att bli Hammarbys nya hemmaplan.

– Vi förutsätter att vi ska ha den möjligheten, men eftersom våra förhandlingar inte ens har startat och det inte finns något avtal klart mellan Stockholms stad och en driftsägare så kan vi absolut inte garantera att vi har råd att spela på den nya arenan, säger vd:n.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela