Santos frälste Örgryte

Två mål mot Helsingborg - och nu återfinns Örgryte på kvalplats.

Örgryte har hittat formen - lagom till den ångestladdade slutfasen av allsvenskan.

Via dagens utskåpning av Helsingborg, seger med 3-0, är nu Öis uppe på en kvalplats - en poäng före Hammarby och två före Djurgården som innehar de två sista platserna i tabellen.

Hemmalaget var betydligt mer bättre än Helsingborg över 90 minuter och det small till bakom Daniel Andersson i HIF-målet redan efter 23 minuter.

Joel Ekstrand fick rött kort då han tacklade ner en framstörtande Alvaro Santos i straffområdet.

Santos tog själv hand om straffen och bredsidade in den till höger om Andersson.

En incident som naturligtvis byggde upp den överlägsenhet som Örgryte stod för.

Utvisningen var tuff - och med en man mer föll gästerna ihop som ett korthus efter paus.

Tio minuter in i andra halvlek djupledslöpte Alvaro Santos på en långboll - och den heta brasseforwarden nådde före Marcus Nilsson i HIF-försvaret.

Andersson räddade och Nilsson tog med sig bollen in i eget mål.

Ett olyckligt mål men välförtjänt sett till matchbilden.

Med 64 minuter på matchklockan smällde Alvaro Santos in sitt åttonde mål för säsongen.

Björn Anklev sköt i stolpen och Santos dundrade in 3-0.

Om en vecka möter Örgryte ett annat nedflyttningshotat lag, Djurgården på Stadion.

Snacka om att bottenstriden kan komma att avgöras där och då.