Örgryte passerar Djurgården

Örgryte vann och lämnar jumboplatsen i den Allsvenska tabellen.

Örgryte har vaknat. Frågan är om de vaknat för sent? På tisdagen kom ännu en seger och Örgryte hotar nu bottenkonkurrenterna på allvar i kampen om nytt allsvenskt kontrakt. Detta efter 2-1 mot Halmstad.

Matchen var relativt jämn i den första halvleken men Örgryte tog initiativet och förde matchen. Ändå var det HBK:s Marcus Olsson som, efter fint förarbete av alltid lika duktige Michael Görlitz, välplacerat avslutade bakom Bengt Andersson i Öismålet i den 41:a minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Till den andra halvleken bytte Örgryte in Alvaro Santos, och tio minuter senare tackade han för förtroendet. Fint framspelad av Marcus Allbäck drar Santos till bollen i fart, på halvvolley, nära mål och kvitteringen är ett välförtjänt faktum. Och Alvaro Santos fortsatte sedan att gång på gång störa Halmstadsförsvaret. Också gästerna stack igenom emellanåt: Anselmo var mycket nära att nicka in ett ledningsmål för Halmstad i den 89:e minuten men bollen gick över mål. Men i anfallet efter kom avgörandet. Och det var Örgryte som gjorde mål. Ordentlig oreda i HBK:s straffområde gav Örgryte flera chanser att avsluta. Alla missade dock, tills Alexander Mellqvist till slut fick in bollen i mål.

I och med segern lämnar Öis för första gången jumboplatsen och passerar Djurgården i tabellen. Ett litet steg i Allsvenskan, ett enormt steg för Örgryte. Halmstad har dålig formkurva och ligger nu farligt nära kvalstrecket.