Blåvitt hakar på i guldjakten

Efter 1-0 mot Malmö FF har IFK Göteborg bara en poäng upp till serieledande AIK.

Thomas Olsson och Kim Christensen blev matchhjältar mot MFF.

– Vi har en jävla tur, en bra målvakt och viljan att vinna är enorm, sade Thomas Olsson efter matchen till Canal plus.

Formstarka Malmö, i tabellmässigt ingenmansland, började bäst och kontrollerade spelet väl mot guldjagande IFK Göteborg. Med ett bra passningsspel och hög press styrde de matchen under den första halvlekens inledning. Och det var mycket nära att det gav utdelning.

Efter knappt 20 minuter löpte Daniel Larsson ifrån Hjalmar Jónsson och fick bollen under kontroll. I straffområdet placerade han bollen förbi Kim Christensen och mot bortre stolpen. Men mirakulöst hann Ragnar Sigurdsson ikapp och klackade bort bollen på mållinjen.

I stället skulle det bli bortalaget som tog ledningen åtta minuter senare. Malmö fick då smaka på klyschan "släkten är värst" när förre MFF:aren Thomas Olsson bredsidade in ledningsmålet, framspelad av Gustav Svensson. En ledning som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken gjorde Tobias Hysén efterlängtad comeback för Blåvitt när han ersatte Hannes Stiller. Men det var Malmö som inledde starkast också i andra halvlek. Skåningarna borde ha kvitterat när en helt ren Robert Åhman Persson bredsidade mot mål från nära håll. Men Kim Christensen svarade för en fantastisk parad.

Malmö fortsatte sedan att skapa en del chanser men målskyttet - som varit så enkelt för MFF den senaste tiden - fungerade inte mot IFK Göteborg. Också Blåvitt skapade ett antal bra chanser men Malmö var det spelförande laget under större delen av matchen. Någon kvittering kom dock aldrig och Blåvitt har i och med segern bara en poäng upp till AIK i jakten på det allsvenska guldet.

– AIK blir inte av med oss. Vi tar dem i sista matchen sedan. Det är den som gäller, säger Thomas Olsson.

Malmö FF å sin sida kvitterar alltså ut noll mål, noll poäng och ett antal tusenlappar i böter för bengalbränning på läktarna efter den här matchen.