Hammarby polisanmäler polisen

Klubbens säkerhetsansvarige misshandlad i Halmstad.


Hammarbys säkerhetsansvarige Patrik Gröndahl försökte skingra upprörda supportrar efter förlusten mot HBK. Då gick polisen till batongattack.

– Jag fick ett telefonsamtal om att det började bli stökigt på parkeringsplatsen utanför arenan, varpå jag sprang dit. Då stod polisen uppställd som en stor mur kring Hammarbys supportrar.

– Jag går emellan och snackar med de drivande personerna och får dem att backa tio meter bort mot våra bussar, berättar Gröndahl för Eurosport.

När Patrik Gröndahl var på väg mot bussarna hörde han hur en av poliserna skrek till en supporter "Du och jag, man mot man!".

Då satte tumultet igång igen.

– Jag fortsätter gå med ryggen mot polisen och helt plötsligt får jag ett slag på armen av en batong. Jag blir förvånad och vänder mig om för att se vad som hände och då slår polisen mig i ansiktet med batongen. Den träffade rakt över näsan, säger Gröndahl.

Gröndahl uppger även att han fick ta emot ett knä i ansiktet när han låg försvarslös på marken. Även en annan Hammarbysupporter ska ha blivit misshandlad av polisen.

Hammarby har valt att anmäla polisen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!