IFK:s kaxiga hälsning: "Många kan ersätta Gustav"

En av IFK:s viktigaste spelare - inte så viktig.


Inför allsvenskan var IFK Göteborg en av förhandsfavoriterna.

Men det var innan Robin Söder och Adam Johansson försvann med skador. Det var innan Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr såldes och innan en överårig lärare från superettan plötsligt tog plats bredvid Hysén i anfallet.

Mittbacken Karl Svensson som skulle ersätta Bjärsmyr har plågats av skador och bara gjort tre inhopp.

Trots det har IFK bara släppt in 22 mål. Mycket tack vara målvakten Kim Christensen som räddat många poäng åt änglarna. Och ett tydligt tänk i klubben.

– Vi har tränat mycket på vår försvarsmodell. Framför allt i våras. Och vi har jobbat med samma i flera år så det är lätt för spelarna att komma in, säger tränaren Jonas Olsson.

Gustav Svensson fick göra a-landslagsdebut 2009 Med sitt uppoffrande mittfältsspel har han också varit enormt viktig i defensiven. Svensson drog på sig ett gult kort mot HBK och missar guldfinalen.

Att ersätta Svensson blir tränarna Jonas Olsson och Stefan Rehns tuffaste uppgift. Tränare Olsson är inte brydd.

– Det är givetvis tråkigt för Gustav att han missar matchen. Men det betyder ingenting. Vi har flera som kan gå in och ta den platsen, Thomas Olsson, Sebastian Eriksson, Niclas Alexandersson.

Olsson tror att det blir hemmapubliken som fäller avgörandet till slut. Och IFK:s fysiska styrka. Änglarna brukar göra sina mål i slutet av halvlekarna.

– Kan vi bara överleva första havlek så tar vi det. Vi är fysiskt starka och vi bärs fram av publiken. De kommer att bli ett otroligt stöd i matchen. Även de på sittplats lär skrika. Det, i kombination med vår fysik, gör att vi vinner.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.