Söndag 17 Okt
Stockholm

Se skandalen som skakar Djurgården

Djurgårdsfans stormade plan och misshandlade Assyriskaspelare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När det stod klart att Djurgården var klart för allsvenskt spel nästa säsong stormade supportrarna in på plan. Fem Assyriskaspelare misshandlades i tumultet.

Nu letar polisen efter gärningsmännen bland firande Djurgårdssupportrar på stan.

– Vi har kommenderingen på plats fortfarande och vi letar efter dem bland svansen som är ute och firar, säger Mikael Petterson, befäl på polisens länskommunikationscentral, till Nyheter24.

En av männen som tog sig in på plan rusade fram till Assyriska Andi Toompu och slog honom i ansiktet. Men supportern lär inte klara sig undan.

Direkt efter slutsignalen fick polisen en dvd med bilder från incidenten från TV4:s sändningsbuss, enligt Expressen.

– Jag får en smäll eller två. Men jag minns inte riktigt, säger Toompuu till SVT.

– Det får inte ske men det finns idioter överallt. Men det var inte långt till vakterna. Det är klart att de onödigt och obeklagligt.

Två spelare har polisanmält att de blivit misshandlade. En har lämnat i en anmälan för ofredande. Totalt handlar det om fem misstänkta fall av misshandel.

– Det är två spelare som har lämnat matchen direkt efter slutsignalen i sina bilar. Vi har fått indikationer om att de också kan tänka sig att anmäla, säger Mikael Petterson på polisens länskommunikationscentral.

Det har rapporterats att en spelare fick föras till sjukhus på grund av misshandeln. De uppgiterna stämmer inte.

– Det handlar om lindriga skador. Det var ett missförstånd. Det var om en spelare som skadade sig under matchen som fick föras till sjukhus, säger Mikael Petterson.

Under morgondagen kommer polisen att studera det filmade materialet från matchen.

– Jag är själv Djurgårdare så jag är glad för den allsvenska platsen. Men det här är ju inte så roligt. De tillhör ju inte begåvninsreserven direkt, säger Mikael Petterson om supportrarna.

Enligt disciplinnämnden kan Djurgården straffas med böter eller spel inför tomma läktare.

<preform><object width="424" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" height="321"><param name="movie" value="http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.939636!approot/embedvideo.swf?videoId=1.1321004"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="base" value="http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.939636!approot/"></param><embed src="http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.939636!approot/embedvideo.swf?videoId=1.1321004" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" base="http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.939636!approot/" allowScriptAccess="always" width="424" height="321"></embed></object></preform>

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela