Tisdag 3 Aug
Stockholm

Carlos Banda assisterar i Djurgården

Banda blir andra halvan i Djurgårdens tränarstab.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lennart Wass kollega plockas från Hammarby. Det blir 31-årige Carlos Banda, utbildad vid gymnastik- och idrottshögskolan GIH, som assisterar i Djurgården nästa säsong.

– Det är ett bra namn, han är från Stockholm och är välscoutad. Han och jag kom bra överens direkt och kommer att kunna samarbeta, vilket är grundförutsättningen för att det ska fungera, säger Lennart Wass till eurosport.se.

I fortsättningen kommer det att handla om ett delat ledarskap, och Banda kommer att ha lika mycket inflytande som Wass. Däremot kan uppgifterna skilja sig åt vecka efter vecka.

– Vi har inte kommit så långt att vi vet exakt hur det kommer att se ut, men det handlar om delat ledarskap. Vi har en sportslig organisation i Djurgården som går från pojklag till a-lag och det handlar om att försöka producera egna spelare som kan gå hela vägen, säger Wass till eurosport.se.

– Den sportsliga organisationen ska prata mycket fotboll och alla som sitter där har samma filosofi. Där ligger vi även långt fram med ideér om hur vi ska jobba.

Banda spelade som högst i Café Opera i division 2 när han var aktiv, men han fick lägga av på grund av en ljumskskada. Tidigare har han tränat ungdomslag i Hammarby och Brommapojkarna.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela