Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BEKRÄFTAT: Tauer lämnar DIF

- 07/12/2009, 11:27 -

På måndagen blev det officiellt. Djurgården och Janne Tauer kommer inte överens om en förlängning och nu lämnar han DIF.

Den tyska ytterbacken och publikfavoriten Jan Tauer lämnar Djurgården och Stadion. Hans kontrakt går ut vid årsskiftet och det blir ingen förlängning.

- Vi har gjort bedömningen att vi vill ha en annan spelartyp på den positionen, säger sportchefen Stefan Alvén till Fotbollskanalen.

Det är på Djurgårdens hemsida som man meddelar att man går skilda vägar. Totalt blev det 59 matcher sedan Tauer kom till klubben 2007. Med ett mål mot Assyriska var han i allra högsta grad delaktig i att DIF spelar allsvenskt även kommande säsong.

- Vi är oerhört tacksamma för det Tauer har gjort för oss, och jag tänker framförallt på kvalmålet här senast. Han har gjort ett gott jobb, tillägger Stefan Alvén.

Själv hade den kontroversielle Tauer, som bloggar för Nyheter24, gärna fortsatt i Djurgården.

- Jag har inte hört någonting och jag måste tänka på min karriär och att jag har familj. Hör jag ingenting på en vecka så flyttar jag hem till Tyskland igen. Synd, för jag vill gärna spela två år till i Djurgården, sa Tauer tidigare till Nyheter24.