BEKRÄFTAT: Tauer lämnar DIF

På måndagen blev det officiellt. Djurgården och Janne Tauer kommer inte överens om en förlängning och nu lämnar han DIF.


Den tyska ytterbacken och publikfavoriten Jan Tauer lämnar Djurgården och Stadion. Hans kontrakt går ut vid årsskiftet och det blir ingen förlängning.

- Vi har gjort bedömningen att vi vill ha en annan spelartyp på den positionen, säger sportchefen Stefan Alvén till Fotbollskanalen.

Det är på Djurgårdens hemsida som man meddelar att man går skilda vägar. Totalt blev det 59 matcher sedan Tauer kom till klubben 2007. Med ett mål mot Assyriska var han i allra högsta grad delaktig i att DIF spelar allsvenskt även kommande säsong.

- Vi är oerhört tacksamma för det Tauer har gjort för oss, och jag tänker framförallt på kvalmålet här senast. Han har gjort ett gott jobb, tillägger Stefan Alvén.

Själv hade den kontroversielle Tauer, som bloggar för Nyheter24, gärna fortsatt i Djurgården.

- Jag har inte hört någonting och jag måste tänka på min karriär och att jag har familj. Hör jag ingenting på en vecka så flyttar jag hem till Tyskland igen. Synd, för jag vill gärna spela två år till i Djurgården, sa Tauer tidigare till Nyheter24.

/
Dif
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.