Fredag 24 Sep
Stockholm

Klubben lägger locket på

Den allsvenske stjärnan som misstänks för våldtäkt väntar på sin dom. ”Vi inväntar domen”, säger ordföranden till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Framtiden är oviss för den allsvenske spelare som misstänks för våldtäkt på en 18-årig tjej i en mellanstor ort i Sverige. I dag hölls rättegången och domen meddelas om en vecka.

Nyheter24 ringde upp klubbens ordförande för en kommentar kring händelsen. Men en samlad ordförande förklarade att locket ligger på.

- Vår enkla grunduppfattning är att vi inväntar domen innan vi uttalar oss i frågan, säger ordföranden.

Det var tydligt att han inte var särskilt intresserad av att säga så värst mycket mer. Inte heller kunde ordföranden svara på om man stöttade spelaren eller inte.

- I dagsläget inväntar vi domen, upprepar han.

Den aktuella spelaren har hela tiden förnekat att han våldtagit 18-åringen, med erkänt att de haft sex i samband med en fest i november. Åklagaren yrkade på två års fängelse och utvisning medan försvaret i dag krävde ett frikännande.

Enligt TT kan frisläppandet efter dagens rättegång betyda att spelaren inte döms för våldtäkt men möjligtvis för ett mindre allvarligt brott.

Fallet kan givetvis jämföras med Michael Mensah vars klubb Syrianska via sin hemsida gått ut och meddelat att spelaren fått sparken sedan han dömts för misshandel och våldtäkt av sin fru. Den domen lär överklagas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela